Friday, June 22, 2012

7 PERHENTIAN.... Heeeeeeeeeeeehehehehe, entry SERIUS PANJANG NAK MAMPOS!!!!! kompem korang tak bace sampai abes.... ahahaha, alamak panjang betol title aku nie...huhu





nie adalah entry paling panjang aku wat, aku masok kan balek sumer gamba dari aku mula mula start blogging sampy yang terkini... hehehe, post nie agak panjang dan memang panjang pon sebenarnyer... ahahaha.... ok, skang aku start cerita dari awal awal dulu masa tahun 2009 tak silap...

dan of kos macam beselah kan, aku memang suka menggunakan gamba gamba untuk bercerita.. hehe





post aku yg paling 1st guna gamba adalah gamba bunga dondolion nie, asalnyer aku kene tag ngan sape ntah... cah kot, then aku wat la... cara main dier kene print screen ape gamba desktop korang... tapi disebabkan aku tengah pkai laptop abang aku, maka kuar la gamba bunga bungaan nie... hehe




ok, tu entry bergamba aku yg first, pastu aku pon tak nak kalah... aku wat tag orang len pulak... cara men dier, kene citer game ape yg korang main sampy leka... tak kira la game bola ke, game lam facebook ke, game bunoh2 orang ke, asal name dier game.. bole wat, hehe.. nie game yg aku men dulu sampy leka memang seyes punyer leka... sampy tido @ mandi pon tak ingat dah, hahaha




then... selang beberapa minggu, aku wat entry pasal aktiviti riadah petang petang plak.. time nie pkai beskal proton, beskal proton nie mmg seyes best.. brake disc racing depan belakang, pastu absorber racing depan belakang, paddle shift gearbox (nie GOLF GTI pon kalah, ahahahaha), tempat dudok RECARO boleh laras, tayar rim 21 inch brand BBS.... hahaha... banyak kenangan ngan basikal proton nie, men turun nek bukit belakang UMP yang macam roller coaster jalan dier, men redah hutan semak samun lumpur parit longkang, nek sampy pencawang telekom kat atas bukit sulai tu... hahaha.. patot kene panggil basikal pajero, baru r kene ngan situasi...





pastu entry pasal motosikal berkuasa besar, nie la moto idaman aku... tapi yang gamba kat atas nie 1098R, aku suke adek dier 848... kecik comel jek, hehehe... pastu yang bawah dier gamba engine lexus IS300, aku tak taw code number engine nie brape.. SGE 10 ke SXE 10 ke samthing camtu la, tapi yg aku taw engine natural aspirated nie je bole produce sampy 200bhp lebey.. tu baru standard, tak pasang turbo lagi, tune ECU lagi, tukar transmission lagi... hoho, aku bab tentang engine nie memang minat tapi aku tak reti nak cerita.. haha, yg aku citer nie pon ntah betol ke idak... hak3









beralih pulak pada aktiviti luar, time nie tengah bulan puasa... berbuka kat padang depan masjid, nie pon kenangan gak nie... berbuka beramai ramai di depan masjid yg permai memang mendamaikan fikiran sambil makan buah rambai, hahaha... bazar kt kuantan nie pon macam macam juadah ade... aku teringat ayam golek acak yang sedap, nyam3... huhu, pastu lepas solat maghrib sambung makan dekat jalan nak g balok plak... ape ntah name kedai tepi jalan tu aku pon lupa dah, ahahahaha...




pastu aku post pasal hidung aku berdarah sebab aku garu hidung sampy luka, ahahahaha... nie gamba time 1st year dudok kat KK1, skang KK1 dah jadi block pompuan... huhu, sape sape budak yang dudok block C14 GF08... pastu katil aku kalau masuk dari pintu belah kanan, katil bawah tu katil aku laa... cube carik ade tak name aku kat situ... ahahahaha







next, aku wat peraduan ''hidup sape paling bahagia''..... ahahaha, nampak tu sape perut paling buncit dier r paling bahagia, hak3... bole ke camtu?? dan peraduan ini telah di menangi oleh mohd asyrak deraman... atau nama membe membe panggil acak.. yang nie entry sesaje je, disebabkan aku bosan time tu.. maka aku telah membukak balek sumer folder gamba dan melayan perasaan sensorang... ahahaha, jiwang selebet aku nie... hak3





aku tak taw nie time bile aku post... ooo, nie time najib datang UMP... setiap fakulti kene hantar wakil untuk pembarisan menyambut PM...haha.. tapi nape ade gamba aku time kat kelas... alamak, aku lupa dah post nie pasal pe.. huhu,xpe jela... cam time kelas statistic je nie kan ade kalkulator siap.. owh, aku teringat dekat en samsudin yang ajar calculus mase aku 1st year... wa memang respect kat en samsudin, mengajar muka tenang je.. huhu, pastu kat cik fara... opss, skang dah jadi puan fara.. ngehehehe, time kaseh sebab ajar kitorang sumer... weeee




nie gamba time camping kitorang yang 1st kat bekelah... mase tu memang teruja nak mampos tengok air terjun, huhuhu...tempat pon tak sempat nak kemas, sampai je teros bogel teros terjun lam air... ahahaha, eh.. gilloo bogel tak memasal.. pakai suar pendek je, hahaha... tu tuala matahari aku, baju pojan, suar haziq, selipa ajim... hehe






andai dapat ku undurkan putaran dunia, lalala..... nie time nak g bukit gambang waterpark... time tu de promotion satu ticket seploh rengget, ape lagi.... pegi slaluhh... huhuhu, sempat amek gamba kat entrance je pastu dah simpan kamera.. masa untuk beraksi plak, haha.... kaki aku berdarah beb men sliding tu, caiisss!!!... tp sliding tu ok lagi, paling best men family ride r... men sampy nak melambung kuar pelampung tu, bengongg.... hahaha, then men ombak ombak ganas.... usha usha awek, hehehe... ape lagi ea?? ooo... ikan besar muntah!!! hahaha... men ikan beso la best... pastu dah jadi trend plak kat situ, sumer orang tunggu ikan tu muntah... hahahaha... time nie acak baru pakai moto.. eh, yeker... tapi yg pasti time nie kat umah Q36... hehe




nie pulak makan lam talam..... nasik cam gunung, memang selera buaya korang nie.. ahahahaha, makan ngan tempoyak cicah budu plak... pehhh, budu r antara makanan pantai timur yang aku suke... huhu, budu tak sampai lagi kat selangor... mane nak carik ea?? hueee...





disebabkan aku malas nk bercerita satu satu, maka.. aku gabungkan skali dua aktiviti dalam satu ruangan.. ahahaha, yg mula mula tu gamba kitorang mandi manda kat panching... kat sini memang ramai orang, mak orang, bapak orang, anak orang, nenek orang... sumer ade, haha.. dan last skali gamba kitorang camping kat telok chempedak (TC)... banyak citer menarik yg berlaku kat tepi pantai nie antaranya men masak2 ayam sampy rentung, men bola pantai, men bola dalam pantai, men bola sampy lemas, ahahahaha... tapi yg paling penting tidak lupa juga aku ingin mengucapkan time kaseh kat haziq yang menyelamatkan aku dari lemas... klau tak, berhantu la TC tu kang... ahahaha..... EeEeEeHakHakHak!!! nie r care aku mengilai kalau jadi hantu... hahaha






ok, yang nie plak... antara koleksi gambar berjalan beramai ramai, tak kira la kat mana mana... syarat dier ramai dan sedang berjalan... hahaha, gamba 1st tu time bukak puasa kat padang kuantan... dari kiri cah, arie, pojan, ajim, haziq.... then, gamba 2nd nie time boys day out... ahahaha, jalan jalan kat pantai pekan sambil menyanyikan lagu lagu berentak pop budak sekolah seperti BSB, westlife, new boyz dan yg seangkatan dengan nyer... haha, da macam video clip kumpulan one direction pon ade... hak3, pastu gamba last nie time berjalan jalan kat KLCC, KL.... aku rase nie time yg 1st turun KL kitorang... ea? ea? ke bukan ea?...



















nie tengok gamba pon taw dah kan, hehe... sesi memasak yang aku penah wat sebelum nie.. owh, banyak gak resepi yang aku post dulu ea.. humm2... skang nie dah kurang sket nk memasak, huhu.. maybe dah nak kawen kot, waaaaahahahahahaha!!!!! ok, tu tipu... lambat lagi, hehe...






lepas abes memasak, aku post pasal family aku plak.. huhu, berubah kan muka adek baredik aku... dari comel jadi comel, ahahahaha... dari songkok senget jadi tak de songkok, haha... dari duduk jadi berdiri, haha.. macam tak de pape perbezaan pon, hak3... xpela, yg penting sumer sihat... huhu, aku suke ros merah nie.... lawa kan gamba dier, hehe.. klau de sesape nk ngorat aku, kasi ros merah nie ea... keh3... jiwang molek la mu nie...






sambung post lain lagi, yang nie lebih kepada unsur binatang peliharaan seperti kucing.. nie r kucing kat umah aku yang rajin wat PSM, kenkadang petang petang suka men lompat lompat atas bumbung kete orang, malam kang masuk umah mintak makanan, pagi pagi plak cakor muka orang kejut bangon suboh... pastu berak kat halaman rumah, ceittt... pastu jiran sebelah pon jerit kuat kuat "kucing berak di halamannnn!!!!".... aku pon tak taw la mane satu yang tak senonoh skang nie, kucing ke orang?? ahahaha....




seterusnya post tentang membe aku nk g china, huhu.. kemaen meriah nak farewell membe aku nie g china, buat parti perpisahan siap... dalam gamba nie belom start lagi parti dier... tapi memang siap ade pertandingan celup tangan dalam tepung, tiup belon sampy tak meletup, bawak bola pakai senduk makcik kafe, acara tido sambil berpoco poco, dan macam2 lagi laa... ahahaha, neway.. just nak kate.. shah memang cool, hahaha... aku suke shah, ham.. hamm... elelelel (jelir lidah)... hak3





lagi tentang pertandingan antara kawasan kejiranan kampung sebelah padang lawan kampung belakang parit... tujuan sukan nie adalah untuk mengeratkan lagi sillaturrahim sesama jiran, nanti bile dah baik ngan jiran, bole lepak lepak kat umah jiran sambil tengok astro... pastu jiran pulak lepak umah kite sambil anyam ketupat, time nak raya kan kene anyam ketupat.. hahaha, ok... tu merepek, haha... aku tak sangka camim bole tak pakai kasut time main baling baling selipa nie, rupenyer balek bilik kaki dah abes berdarah darah ea... wahahaha, tadi time main cover je ea mim, hak3...





juga tentang besday aku yg ke 23... ahahahaha, tengok nama aku kat atas telur... aku ade... kau ade? ahahaha.... time nie umor aku dah 23, skang dah 24.. hohoho, makin lama makin tua... makin dekat ngan kematian, huee.. huee... bercerita tentang kehidupan, rezeki, ajal dan maut memang di tangan tuhan.. ape ape pon kite kene berterima kasih selalu, weeee... maceh.. maceh...





akhir skali nie entry post yg baru baru nie je, ak compile kan je skali laa... ahahaha, korang akan perasan yang entry aku pasal benda nie dah hilang.. hehe... ok, nie berjalan jalan di johor.. credit to acak yang guna kamera polaroid dier, hehe.. i do not know wat to say else, tapi trip to johor memang best... hehehe, lepas nie trip to utaghaa plak laa weiii... hak3, aku memang suke berjalan la sebenarnyer... korang je tak taw, hehehe...






disebabkan aritu korang bwak aku jenjalan, skang aku plak bawak korang jenjalan.... dan nie aktiviti yang paling latest skali iaitu berjalan jalan di bukit melawati, hohoho... aktiviti awal dimulakan dengan melawat taman alam, nampak tu de pokok besar.. ade macam pokok dalam citer NARNIA tak?? hahaha... klau korang masuk celah2 pokok tu nanti bole tembus g alam lain... hahahaha, disebabkan tempat tu agak menyeramkan.. so, then kitorang g masjid semayang untuk meredakan rase gemuruh tadi.. haha, pastu g kota malawati tapi diorang tak suke sebab kat atas tu tak de pape... ahahaha, sowie2... tapi seyes tempat tu dulu lawa macam kayangan tempat bidadari turun mandi, auwww2..... ahahahaha, pastu g minum air kelapa fresh.. segar dari bijik kelapa baru belah punyer, huhu... then, baru naik bukit malawati...




disebabkan area sekitar nie jerebu.. so, tak dapat nak tengok sunset lawa cam dulu tu... huhu, malam plak g makan sate.. sowie, beteri time nie dah abes.. hahaha, last skali afta makan sate g tengok kelip kelip kat kg kuantan... weeee, klau korang nk tgk kelip2 lagi, meh r turun sini... hehe





arrkkk, haus plak type bebanyak nie... dengan berakhirnya post yang panjang berjela jela nie... maka sampai sini je la post aku, huhu... pehhhh, panjang betol post aku yang nie.... ahahahaha... ok2, nie nak btaw maybe nie post last aku dan rase nak delete dah (ye dok demo...poyo la lu mat nak delete2 plak) hahahaha... yela2.... bukan last cuma aku tak mau delete blog lagi sebab nanti bile delete blog, rase nak menaip tu ade je... tu yang teractivate balek blog nie... so, sekarang aku akan biar je blog macam nie... klau aku nk type kang aku type, kalau tak.. kene tunggu sampy da next ten years r baru aku type balek... hehehe





owh, sebelum aku menutup bicara.... nah, nie gamba anak sedara aku time dier tengah tembam lagi... hehe, ok arie?? aku da post pasal anak buah aku... turn ko punyer anak buah plak, ahahaha...


ok r... mata gua pon dah men kelip kelip dengan gua, selimut gua pon dah melambai lambai, bantal gua plak dah memanggil manggil.... maka, gua sudahi entry ini dengan kiriman salam yang berpanjangan hingga akhir hayat... andai ada rezeki, boleh kita berjumpa lagi dengan anak bini plak... hehehe

nie aku nk tanyer pendapat korang la... aku rasa cam nk activate balek account twitter aku.. so, korang rasa bagus ke tak?? huhu...



















5 comments:

Lalang_laut said...

hehe.. ikut suka ko la.. mende tu ade baik n ade yg xbgus.. so terpulang cmne ko tapis...

facebook tu ko xyah activate tau.. senang ak nk ngumpat ko.. haha
maaf..

BURN said...

haha, ceitt.. ok2, ak x activate FB.. hehe

aleeyaqaisara said...

emmm.emmm.emm.im goin too cleep.nite.daaaa.. :p

BURN said...

nite sara, hehe..

Anonymous said...

poyooooooooooooooooooooo